Стрес по време на почивка. Работни проблеми. Загриженост за

...
     Стрес по време на почивка. Работни проблеми. Загриженост за
Коментари Харесай

Лошият сън може да ви направи раздразнителни. Ето какво да направите

     Стрес по време на отмора. Работни проблеми. Загриженост за парите. Семейни проблеми - паниките, които могат да ви държат будни през нощта, са безкрайни.
Развийте недостиг на сън от тези терзания и ще платите цена в способността си да мислите, планирате и управлявате страстите си.

" Недостигът е разликата сред количеството сън, от което човек се нуждае, и количеството, което фактически получава ", споделя експертът по съня доктор Радж Дасгупта, доцент по клинична медицина в Keck School of Medicine към Университета на Южна Калифорния. " Сънят въздейства на способността ни да мислим, реагираме, помним и решаваме проблеми. "

Симптомите на дневната отмалялост включват липса на мотивация за осъществяване на ежедневните задания, ниска работливост на работното място, проблеми с паметта и слаб интерес към другарство, споделя Дасгупта. Има и различен непряк резултат: може да се окаже, че изпадате в гняв поради най-малката забележка.

" Загубата на сън е мощно обвързвана с понижена емпатия и прочувствена регулация ", споделя Дасгупта, " което постоянно води до погрешно другарство и възмездие по време на спор. "

Регулирането на настроението се прави във фронталния лоб на мозъка, където се реализира и мисленето, решаването на проблеми и консолидирането на паметта.

" Челният лоб е най-големият потребител на сила в мозъка и първият, който излиза от строя или не действа вярно, когато е лишен от сила заради липса на сън ", споделя специалистът по ръководство на напрежението доктор Синтия Акрил, редактор на списание Contentment, издавано от Американския институт по напрежението.

Според Акрил без задоволително сън мозъкът ви действа по-неефективно, което се отразява на уменията ви за справяне.

" Нямаме опция да осъзнаем избора си, да проявим творчество или просто да разберем, че можем да изберем да не се дразним ", споделя тя. " Раздразнителността е един от главните признаци на стрес и неприятен сън. "

За страдание, не е належащо доста време, с цел да се отрази сънят на прочувствената ни непоклатимост, споделя Дасгупта: " Само една нощ загуба на сън утежнява способността за контролиране на страстите и изразяването им. "

 Може да не сме наясно

Може би живеете с дефицит на сън и смятате, че изкарвате деня си без действително влияние. Експертите обаче не са съгласни. Проучванията демонстрират, че доста хора нямат визия по какъв начин неприятният сън се отразява на настроението и уменията им за справяне, споделя доктор Бхану Пракаш Кола, експерт по медицина на съня в Центъра по медицина на съня в клиниката " Майо " в Рочестър, Минесота.

" При пробни изследвания, при които субектите са били отчасти лишени от сън, субективното осъзнаване на сънливостта и утежняването на положението нормално се намалява след известно време, само че обективната унесеност и други индикатори, свързани с продуктивността, не престават да се утежняват ", споделя Кола.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР